2.10.2023 Jaalan kotiseutusäätiölle Apurahajärjestelmä

Jaalan kotiseutusäätiön tarkoituksena on säilyttää entisen Jaalan kunnan alueella kulttuuriperintöä, vahvistaa alueen ja kylien elinkelpoisuutta ja vetovoimaisuutta sekä edistää kulttuuri- ja virkistystoimintaa ja edistää asukkaiden hyvinvointia.

Säätiö oli kuullut kokemuksia JEV-Säätiöltä ja maaliskuussa esittelimmekin järjestelmää säätiölle. Aikaisemmin säätiö oli pyörittänyt apurahaprosessia melko manuaalisesti ja pohdintaa aiheutti, olisiko hakijoille vaikeaa siirtyä tekemään hakemuksia sähköisen järjestelmän kautta. Pian esittelyn jälkeen säätiö päätyi tilaamaan Aspicoren järjestelmän ja se pystytettiin ennen kesää valmiiksi odottamaan syyskuussa alkavaa apurahojen hakua.

”Apurahahakemusten kappalemäärä ja haetut summat kasvoivat täällä Jaalassa reilusti tällä uudella systeemillä. Eli ainakaan tämä ei ole vaikeuttanut hakua, ehkäpä helpottanut, kun siirryttiin uuteen järjestelmään.” Kertoo säätiön asiamies Tuula Mikkola kokemuksista ensimmäisen apurahahaun jälkeen.

Säätiö myös ylläpitää ja vuokraa Leiriranta-nimistä leirikeskusta Jaalan Pyhäjärven rannalla. Rantasauna ja hyvät kokoustilat mahdollistavat erilaisten kokousten järjestämisen kauniissa ympäristössä. Hinnatkin ovat sen verran edulliset, että kauempaakin kannattaa tulla paikkaa vuokraamaan.