15.9.2015 Cultura – säätiö Aspicoren säätiöasiakkaaksi

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto

Eduskunta päätti 150-vuotisen säännöllisen valtiopäivätoiminnan juhlaistunnossa 18.9.2013 tukea suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin opiskelua. Tätä tarkoitusta varten eduskunta lahjoitti 10 miljoonaa euroa Cultura-säätiölle juhlarahaston perustamiseksiJuhlarahaston (Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto) tavoitteena on lisätä venäjän kielen opiskelun suosiota ja parantaa oppimistuloksia sekä venäläisen kulttuurin ymmärrystä.

Säätiö tilasi apurahojen haku- ja hallintajärjestelmän Aspicorelta ja järjestelmä avautui hakijoille 15.9. jolloin  oli myös rahaston julkistamistilaisuus.

Cultura1

Apurahaa myönnetään venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, ja ne on tarkoitettu suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun sekä opetuksen kehittämiseen, esimerkiksi opiskelijoiden stipendeihin ml. opiskelu Venäjällä, opetusmateriaalien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen, kielipesätoimintaan päiväkodeissa ja venäjänkieliseen harrastustoimintaan peruskouluissa, opettajien täydennyskoulutukseen sekä muuhun rahaston tarkoituksen mukaiseen toimintaan.