29.2.2024 Vilho Mustajärven säätiölle apurahajärjestelmä

VAATIMATTOMASTI elänyt evijärveläinen Vilho Mustajärvi (1.10.1937 – 6.9.2022) perusti säätiön tukemaan evijärveläisiä nuoria. 

Mustajärvi syntyi Evijärvellä ja kasvoi enonsa Einari Lassilan huostassa, sillä hänen omat vanhempansa kuolivat, kun hän oli 6-vuotias. Hän asui enonsa kanssa samaa taloutta ja hoiti maatilaa sekä metsiä. Enonsa kuoleman jälkeen hän asui tilalla yksin. 

Mustajärvi tunnettiin Haapikylässä vaatimattomana miehensä, joka ei paljon omista asioistaan jutellut. Lähinaapurit olivat hänelle tärkeitä ja hän osallistui suvun juhliin ja tilaisuuksiin, mutta harva pääsi häntä lähelle.  

Elämänsä Vilho Mustajärvi eli hyvin vaatimattomasti ja säästeliäästi koko elämänsä ja kokosi merkittävän omaisuuden sijoittamalla ja seuraamalla aktiivisesti talouselämää ja osakemarkkinoita.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Martti Tyynismaa otti Aspicoreen yhteyttä ja kertoi uuden säätiön tarvitsevan turvallisen järjestelmän apurahahakemusten vastaanottoon ja hakuprosessiin. Tapasimme toimistollamme ja Martti Tyynismaa oli vaikuttunut Aspicoren ratkaisusta.

Apurahojen haku avautuu hakijoille 1.3.2024.

Säätiön sai myös kotisivut ja ne toteutti Flownen Oy.