Sähköinen ajopäiväkirja – kenelle se sopii?

Monesti meiltä kysytään, minkälaiset yritykset ja ihmiset käyttävät myymäämme LogmyDrive ajopäiväkirjaa. Usein mieleni tekee sanoa, että viisaat yritykset ja ihmiset. Se ei kuitenkaan kerro tarkemmin niistä perusteista ja syistä palvelun käyttöön ja saattaa kuullostaa saivartelulta.

Ajopäiväkirja automaattisesti

Tuotteemme pitää sisällään kaksi eri käyttömahdollisuutta, joita voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen. Ensimmäinen käyttömahdollisuus on ajopäiväkirjan automaattinen tuottaminen.
Jos halutaan tuottaa verottajan vaatimusten mukainen ajopäiväkirja, automaattinen ajopäiväkirja on siihen hyvä ratkaisu. Samalla saadaan ratkaisu seuraaviin tarpeisiin.

 • Työajoihin liittyvien kilometrikorvausten laskeminen
 • Päivärahojen laskenta.
 • Matkalaskujen helppo tuottaminen.

Reaaliaikainen paikannus

Toinen käyttömahdollisuus on ajoneuvon paikantaminen. Pystytään näkemään, missä ajoneuvo on juuri nyt ja missä se on liikkunut. Myös ajoneuvon nopeus tallentuu palveluun.

Tämä paikantaminen nostattaa usein esiin kysymyksiä. Eikös se ole kyttäystä? Suomessa on totuttu luottamaan työntekijöihin toisin kuin jossain muualla päin maailmaa. Sähköisen seurannan esille tuominen nostaa monesti vastustusta.

Moni yksilö ja organisaatio tänä päivänä vannoo avoimuuden nimiin. Toimintatapojen oletetaan olevan läpinäkyviä ja selkeitä. Työn teon osalta avoimuuteen on monessa työssä vielä matkaa.

Monelle pienyrittäjälle on yllätys, että työntekijän paikantaminen matkapuhelimen avulla vaatii työntekijän suostumuksen.

Paikannusominaisuus voidaa ottaa käyttöön tai jättää käyttämättä riippumatta sähköisestä ajopäiväkirjasta.

Asiakkaat

Minkälaiset yritykset sitten käyttävät sähkäistä ajopäiväkirjaa. Hyvin monet liikkuvaa työtä tekevät ovat huomanneet automaattisen ajopäiväkirjan hyödylliisyyden ja jopa välttämättömyyden.

Minulta kysytään usein minkälaiset asiakkaat käyttävät palveluamme? Tässä pientä listaa eri toimialojen yrityksistä.

Yksittäiset työntekijät, jotka ajavat työajoja omalla autolla, rakennusliikkeet, valokuvaajat, kirjanpitäjät, isännöitsijät, rakennusvalvojat, sähköurakoijat. kiinteistövälittäjät, lasiliikkeet, huoltoyhtiöt, kotipalveluyritykset, metsäkoneurakoijat, toimintaterapiapalvelut, lvi-palvelut, ilmalämpöpumppuasentajat,  valintamyymälät, lääkealan yritykset, sosiaalialan yksiköt, kotipalveluyritykset ja kymmenien muiden alojen yritykset.

Miksi asiakkaamme käyttävät LogMyDrive palveluamme.

 1. Ajopäiväkirja vaivattomasti
 2. Kilometrikorvaukset työajoista
 3. Asiakaskäyntien varmistaminen
 4. Myyntikäyntien unohduksen estäminen
 5. Työn tehostaminen
 6. Asiakaskäyntien keston todentaminen
 7. Ajojen reittisuunnittelun parantaminen
 8. Lisämyynnin saaminen paluukuljetuksille
 9. Ajoneuvon käytön seuraaminen