Nokia Lumia 920 – Kamera ilahduttaa

Olin melko tyytyväinen hankkimaani Nokia Lumia 900:een. Puhelin oli varmatoiminen ja tärkeimmät asiat pelasivat. Sähköinen ajopäiväkirja LogMyDrive pelasi hyvin, vaikka pientä harmia aiheutti kunnollisen tausta-ajon puuttuminen.

Nokia 920 oli ehtinyt olla Nokian lippulaiva melko lyhyen aikaa, mutta Lumia 1020 julkaisu sai 920 väistymään ja hinta tippui jopa alle kolmen sadan euron. Tämä sai minut vaihtamaan Lumia ysisatasen tuoreempaan malliin. Toinen syy asiaan oli, että mainio palvelu LogmyDrive toimii puhelimessa myös taustalla, koska puhelimen käyttöjärjestelmäversio on vaihtunut uudempaan.

Savonlinna

Sillä rahalla sai tehokkaan, jämäkän ja hyvällä kameralla varustetun puhelimen. Kamera on ilahduttavan mainio. Sillä tulee otettua kuvia silloinkin, kun olosuhteet eivät ole parhaimmillaan.

Hyvällä säällä saa kehnommillakin kameroilla hyviä kuvia. Kovin usein olosuhteet ovat huonopuoleiset, sisällä kuvattaessa, iltahämärässä tai digitaalista zuumia käytettäessä,  silloin Lumia 920 päihittää useimmat kilpakumppaninsa.

Nokian visio kameran tärkeydestä puhelimen valinnassa on mielestäni ollut yksi Nokian parhaimmin osuneista ennustuksista. Aika harvassa on tänä päivänä kännykät, joista kameraa ei löydy.