5.12.2013 Ovatko Windows PC:n päivät luetut?

Nyt kun älypuhelimet ja tabletit ovat arkipäivää, huomaa selvemmin perinteisen Windows PC:n ongelmat. Järjestelmän käytettävyyden ongelmat ahdistavat ja pitkän historian tuoma painolasti nostaa vesirajan yhä korkeammalle laivan kyljessä.

Kaikille on tuttu ongelma alussa nopean koneen hidastumisesta aikaa myöten. Tämä on pyörittänyt laitekauppaa vuosikausia, kun ihmiset ovat yrittäneet päästä eroon ärsyttävästä hidastelusta konetta vaihtamalla.

Aika vähälle huomiolle jäävät uutisvirrassa uusien tehokkaiden PC koneiden julkistukset. Nyt puhutaan menestyneistä pelitaloista ja mobiilipalveluista.

Perinteistä PC markkinaa nakerretaan monesta suunnasta. Yhä useampi pärjää älypuhelimen ja tabletin yhdistelmällä ja argumentit Wndows-sovellusten välttämättömyydestä vakuuttavat kuulijoita vähemmän kuin ennen.

Chromebook

Googlelle povaan hyvää tulevaisuutta.  Pitkään mietin kokeilisinko Chromebook-konetta, joita näytti tulevan markkinoille melko pienellä uutisoinnilla. Olin lukenut  melko positiivisia arviointeja Chromebookin harvoilta käyttäjiltä. Mietin, onko yhdelle uudelle laitteelle sijaa majatalossani. Olihan minulla pienehkö kannettava, IPad mini sekä älypuhelin.Chromebook_jt

Olen huomannut, että lähes kaikki työskentelyni tapahtuu selaimen välityksellä. Nyt käytän kotona ollessani melkein yksinomaan Chromebookkia.

IPad mini on mielestäni loistava laite, jota tulee käytettyä kuitenkin melko vähän. Syynä Chromebookin kätevyys varsinkin näppäimintön osalta. Laite avautuu sekunneissa, mikä ilahduttaa ja saa vanhan Windows koneeni tuntumaan vieläkin hitaammalta.

Perinteiset PC:t tuskin vähään aikaan kokonaan häviävät, mutta niiden merkitys ihmisille ja liike-elämälle vähenee kovaa vauhtia. Ja varmasti nopeammin kuin monet uskovat.