11.4.2013 Mitä eroa on halvalla blenderillä ja tulppaaneilla

Perheemme on innostunut tekemään marjoista ja hedelmistä smoothie:ita ja homma on tähän asti sujunut melko näppärästi sauvasekoittimella.  Joskus hommassa saattaa tulla pieniä harmillisia roiskeita. Tämän seurauksena harkitsimme, josko meillä olisi tilaa yhdelle uudelle laitteelle, eli tehosekoittimelle.

Kaupoilla sitten vertailimme laitteiden kokoa, tehoa, hintaa ja ulkonäköä, kunnes kohdalle sattui hyvän tuntuinen tarjous. Reilun kokoinen ja 800 watin tehoinen laite, ja hintaa vaivaiset 39,90.  Hankinta tuntui hyvältä ostokselta. Hieman liiankin hyvältä.

Kotona laitteeseen kasattiin ohjeiden mukaisesti banaania ja hedelmiä kohtuullinen määrä. Eiköhän ykkösnopeus riittäisi näin alkuun. Laite havaittiin myös äänettömäksi, sillä mikään ei liikkunut.

Tulppaanit

Takaisin kaupaan koneen kanssa. Ystävällinen myyjä kysyi haluanko palauttaa vai vaihtaa laitteen.

Tiedän, että salama voi iskeä kahdesti samaankin paikkaan, joten kannattaa olla epäileväinen. Niinpä päätin vaatia myyjää varmistamaan uuden laitteen toiminnan, jotten toista kertaa joutuisi konetta vaihtamaan.

Kipin kapin kotiin ja vettä säiliöön ja sekoitinta testaamaan. Upeasti vesi kuohusi ja puhdisti säiliön käyttökuntoon, vaikka hiemann outo haju ja ääni koneesta lähti.

Sitten vaan hedelmät ja marjat ja tuoremehua säiliöön ja virrat päälle.

Fiuuuuvvvv sanoi kone. Moottori pyöri vinhasti, mutta… mansikat ja banaani olivat melken alkuperäisessä kunnossa.

Ratas, jonka pitäisi siirtää liike säiliöön oli irronnut akselistaan eikä sitä voinut uudelleen kiinnittää kotikonstein.  Sitten jo hieman hiiltyneenä takaisin liikkeeseen ja rahat takaisin.

Seuraavaksi selvittelinkin, mitkä blenderit ovat menestyneet testeissä ja saaneet käyttäjiltä positiivisia kommentteja. Valinta päätyi alkuperäistä 3 kertaa kalliinpaan laitteeseen. Se toimii kuin unelma ja todennäköisesti palvelee perhettämme pitkään.

Vastaus kysymykseen otsikon kysymykseen – tulppaanit kestävät kauemmin.

Myös ohjelmistojen hankinnassa kannattaa panostaa laatuun – halvalla saa harvoin hyvää.